ΜΠΟΥΤΙΝΑ ΘΕΑΝΩ

Περιγραφή και Λεπτομέρειες

ΜΠΟΥΤΙΝΑ ΘΕΑΝΩ  ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Απόφοιτος Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Γεννήθηκε στη Λάρισα το Νοέμβριο του 1994. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Φαρσάλων το 2012. Το 2014 Εισήχθη στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απ’ όπου αποφοίτησε το 2019. Εδώ και ένα χρόνο διατηρεί το Διαιτολογικό Γραφείο «Happy Diet» στην πόλη των Φαρσάλων, παρέχοντας υπηρεσίες διαιτολογίας.


Τι σημαίνει Υγιεινή Διατροφή; 

Με τον όρο υγιεινή διατροφή δεν θέτουμε ως στόχο αυστηρούς διατροφικούς περιορισμούς για την επίτευξη ενός υπερβολικά λεπτού σώματος. Αντίθετα μιλάμε για αύξηση της ενέργειας και βελτίωσης με αυτό τον τρόπο της σωματικής υγείας και ευεξίας. Αποτελεί βασικό παράγοντα για την πρόληψη και πιθανόν για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση κ.ά., συμβάλλει στη μείωση κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων, εγκεφαλικών επεισοδίων και εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη.

Βασικοί κανόνες Υγιεινής Διατροφής:

  • Βασική προϋπόθεση του υγιεινού τρόπου διατροφής είναι η αντικατάσταση των επεξεργασμένων τροφών με φυσικές τροφές.
  • Πρωτεΐνη: Προσδίδει την απαραίτητη για τον κάθε οργανισμό ενέργεια, ενισχύει την διάθεση και την γνωστική λειτουργία. Λίπη: Μιλάμε για τα καλά λίπη (ω-3 λιπαρά οξέα). Συμβάλλουν στην προστασία του εγκεφάλου και της καρδιάς και βοηθούν στην καλή υγεία (ψυχική και σωματική). 
  • Φυτικές ίνες: Βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος και στον έλεγχο του σωματικού βάρους.
  • Ασβέστιο: Ενισχύει τα οστά.
  • Υδατάνθρακες: Αποτελούν βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Οι σύνθετοι-μη επεξεργασμένοι υδατάνθρακες συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου


Συμβουλές Υγιεινής Διατροφής -Tips:

Κατανάλωση ποικιλίας τροφών / Σωστές ποσότητες / Επιλογή φυσικών προϊόντων / Κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως / Περιορισμός ζάχαρης και νατρίου / Κατανάλωση ψαριών και ξηρών καρπών (ω-3 λιπαρά οξέα) / Αποφυγή τρανς λιπαρών / Προσοχή στις υγρές θερμίδες και στο αλκοόλ / Υιοθέτηση κάποιου είδους φυσικής δραστηριότητας / Πρόσληψη επαρκούς ποσότητας νερού (καλή ενυδάτωση)