AMERICAN BURGER

Burger

Περιγραφή και Λεπτομέρειες

Το ιστορικό American δεν είναι ένα ακόμα μπεργκεράδικο, είναι τρόπος ζωής. Κάτι που, το αν σου ταιριάζει, το καταλαβαίνεις από τη στιγμή που θα φτάσεις στην πόρτα του.

Το American (American burger) ξεκίνησε τη διαδρομή του το 2004 σαν Brunch – American Burger, από μια μικρή ομάδα επαναπατρισμένων Ελληνοαμερικανών που θέλησε να δώσει ξανά στη Γλυφάδα και στις γύρω περιοχές εκείνες τις γεύσεις, τις εικόνες και τον τρόπο ζωής που υπήρχε στην περιοχή τις προηγούμενες δεκαετίες, όταν λειτουργούσε η Αμερικανική βάση του Ελληνικού.

Έτσι, δημιουργήθηκε ένα μαγαζί που ναι μεν έφτιαχνε burger -και έγινε διάσημο γι’ αυτό- αλλά ήταν κάτι παραπάνω από αυτό, ήταν τρόπος ζωής. Αυτό αποδεικνύουν και τα αφιερώματα στα έντυπα της εποχής.

Από το 2008, με την επέκταση του καταστήματος στη Σ. Βέμπο, ξεκίνησε δειλά δειλά να διοργανώνει θεματικές βραδιές και να ξεδιπλώνει τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Το 2013 μετακόμισε στο Νο 4 της Λ. Βουλιαγμένης στο Ελληνικό, 500 μέτρα μακριά από την αρχική του τοποθεσία, αλλά πιο κοντά στο χώρο της παλιάς βάσης, εκεί που για τους παλιούς γίνονταν όλα. Εδώ πλέον υπάρχει ένας χώρος μοναδικός όπου μπορεί κανείς να απολαύσει burgers, μπίρες, κοκτέιλ και μουσική, πολλά happenings και μουσικές βραδιές κάθε εβδομάδα, το χειμώνα στο πατάρι και το καλοκαίρι στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό στην πόλη.

Τα burgers φτιάχνονται στο χέρι και πάντα κατόπιν παραγγελίας, με μπιφτέκι ΜΟΝΟ από 100% μοσχαρίσιο κιμά ημέρας, χωρίς κανένα επιπλέον συστατικό. Η μοναδική κορυφαία γεύση οφείλεται στις προσεγμένες πρώτες ύλες παρασκευής και στα φρέσκα υλικά. 

Burger, the American way. Μία επίσκεψη από κοντά θα σας πείσει.