ATENO ARCHITECTURE STUDIO

Περιγραφή και Λεπτομέρειες

O Ηλίας Θεοδωράκης και ο Γιώργος Φιορεντίνος, μας μιλούν για το αρχιτεκτονικό τους γραφείο.

-Μπορείτε να μου πείτε λίγα πράγματα για την ιστορία του Ateno Architecture Studio και το όραμά του;

Φυσικά! Είναι σαν αυτές τις ευχάριστες ιστορίες, όπου μία ιδέα ξεκινά σε ένα υπόγειο. Ήμασταν μία παρέα νέων αρχιτεκτόνων που έψαχναν τρόπο να διοχετεύσουν τις ανησυχίες και τον ενθουσιασμό τους. Το όραμα παραμένει σταθερό, να διατηρήσουμε την ίδια φρεσκάδα και τον ίδιο ενθουσιασμό που είχαμε από την πρώτη μέρα.

-Ποιο είναι το βασικό αντικείμενο του γραφείου σας;

Παρότι τα περισσότερα έργα που μας ανατίθενται είναι οικιστικά, όπως και στα περισσότερα αρχιτεκτονικά γραφεία στην Ελλάδα, έχουμε την τύχη να ασχολούμαστε με ένα ευρύ φάσμα. Από κτίρια γραφείων, εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι πολεοδομικά σχέδια και δημόσια κτίρια, η εναλλαγή είναι που μας κρατάει σε εγρήγορση.

-Ποια η σχέση σας με τα νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα το Μεγανήσι;

Στο Μεγανήσι υλοποιήσαμε τα πρώτα μας έργα σαν γραφείο. Είναι ένα πανέμορφο, καταπράσινο νησί με το οποίο έχουμε συνδεθεί αρκετά. Θα πρότεινα σε όποιον δε το έχει επισκεφθεί να το κάνει σύντομα.

-Ως ένα νέο αρχιτεκτονικό γραφείο με έντονη δραστηριότητα, ποιες είναι οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζετε σε ένα έργο;

Αντιλαμβανόμαστε κάθε έργο σαν μία ευκαιρία να προσφέρουμε λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Σε μία εποχή όπου τα πάντα οφείλουν να είναι τέλεια, φωτογενή και αψεγάδιαστα, προσπαθούμε να δημιουργούμε χώρους που εμπνέουν τους ανθρώπους να ζουν και να εργάζονται λίγο πιο ευχάριστα.