ATHENA AND POSEIDON

Περιγραφή και Λεπτομέρειες

“Τα “Καλύμνικα” είναι τα πιο ανθεκτικά φυσικά σφουγγάρια στον κόσμο!”

Η Κάλυμνος, γνωστή ως το νησί των σφουγγαράδων, διατηρεί ζωντανή την παράδοση αυτή για αιώνες. O Μανώλης Φέγγαρος, με τις ιδιαίτερες γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του, μας μιλά για την εξέλιξη, τις προκλήσεις και τις προοπτικές αυτού του παραδοσιακού επαγγέλματος.

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον τομέα της επεξεργασίας σφουγγαριών;

Η επεξεργασία φυσικών σφουγγαριών είναι οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί εδώ και πάνω από 70 χρόνια, έτσι από την ηλικία των 7 χρονών τα καλοκαίρια πήγαινα καθημερινά στην αποθήκη για να βοηθώ και για να μάθω την τέχνη και τα μυστικά του σφουγγαριού.

Το φυσικό σφουγγάρι, σήμα κατατεθέν της Καλύμνου παγκοσμίως, είναι υποαλλεργικό και αντιβακτηριδιακό από την φύση, γι’ αυτό είναι και ότι πιο ιδανικό και αγνό για τον απαλό βαθύ καθαρισμό του δέρματος στο σώμα και στο πρόσωπο.

Τα Ελληνικά φυσικά σφουγγάρια, γνωστά ως Καλύμνικα γιατί επεξεργάζονται στο νησί και αλιεύονται από Καλύμνιους δύτες, είναι τα πιο ανθεκτικά φυσικά σφουγγάρια στον κόσμο. Αντέχουν για χρόνια και η αίσθηση και αποτελεσματικότητα τους τα κάνει αξεπέραστα!

Όλα τα φυσικά σφουγγάρια που πουλάω στο φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα τα επεξεργάζομαι εγώ προσωπικά ένα προς ένα, οπότε εγγυώμαι για την ποιότητα τους και τα αντικαθιστώ δωρεάν αν υπάρξει πρόβλημα.

Πόσα χρόνια διατηρείτε την επιχείρησή σας;

Η οικογενειακή επιχείρηση προμηθεύει χονδρική όλο τον κόσμο εδώ δεκαετίες, ενώ πλέον με το φυσικό κατάστημα που έχω από το 2013 και το eshop από το 2018 μπορεί ο καθένας να αγοράσει τα αυθεντικά φυσικά σφουγγάρια από πρώτο χέρι σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τι είναι αυτό που κάνει τα προϊόντα σας να ξεχωρίζουν στην αγορά;

Με γνώμονα πάντα την ποιότητα και την ειλικρινή εξυπηρέτηση, έχω εμπλουτίσει την γκάμα στο φυσικό κατάστημα στο Μασούρι της Καλύμνου με Ελληνικά φυσικά καλλυντικά από επιλεγμένες εταιρίες, χειροποίητα προϊόντα από ξύλο ελιάς, κεραμικά χειροποίητα σκευή, ρούχα, μπιζού και σουβενίρ που θα ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη!

Ποια προϊόντα μπορούν να βρουν οι καταναλωτές στο κατάστημά σας;

Στο eshop είναι διαθέσιμά για παραγγελία τα διάσημα Καλύμνικα φυσικά σφουγγάρια, τα Ελληνικά φυσικά καλλυντικά και τα χειροποίητα σκευή από ξύλο ελιάς. Θα χαρώ να σας δω στο πανέμορφο νησί μάς ή και να σας στείλω στην πόρτα σας τα εξαιρετικά προϊόντα μας.