Περιγραφή και Λεπτομέρειες

«Αγάπη, δουλειά, ευγένεια, εξυπηρέτηση και καλοί συνεργάτες. Αυτά είναι για μένα τα εργαλεία επιτυχίας»

Η κυρία Βίκυ Μπαφίτη, ιδιοκτήτρια του Calypso Restaurant Bar στην Πάρο, ενός από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα σημεία συνάντησης, μίλησε στο Ciao για την ιστορία του Calypso, τις προκλήσεις και τις επιτυχίες της, καθώς και τα μελλοντικά της σχέδια.

Ποιές είναι οι σπεσιαλίτε του καταστήματός σας;

Προσπαθούμε κάθε πιάτο μας στο μενού να φτιάχνεται με αγάπη και με άριστη πρώτη ύλη ώστε να ευχαριστεί γευστικά τον πελάτη μας και να ξεχωρίζει. Στόχος μας λοιπόν είναι με την επίβλεψη του chef μας κύριου Παύλου Φραγκόπουλου να ανταπεξέλθουμε στις προτιμήσεις των πελατών μας. 

Πώς αποφασίσατε να ανοίξετε το κατάστημά σας στην Πάρο;

Το Calypso restaurant bar λειτουργεί εδώ και 29 χρόνια στο λιμάνι της Νάουσας. Ήταν ένα όνειρο του πατέρα μου ο οποίος είναι Παριανός και ασχολείται με την εστίαση και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από παιδί. Η κύρια αιτία που έφερε την οικογένεια μου στην Πάρο ήταν η γιαγιά μου Βίκυ Μοσχολιού πριν από 46 χρόνια που επισκέφτηκε το νησί και από τότε το αγάπησε και έγινε ο τόπος που πέρναγε τις διακοπές της. Εγώ εδώ μεγάλωσα και τελείωσα τις σχολικές μου υποχρεώσεις και όταν τέλειωσα τις πανεπιστημιακές οικονομικές μου σπουδές αποφάσισα να ασχοληθώ με τις οικογενειακές μας επιχειρήσεις το Stelia Mare boutique hotel και το Calypso restaurant bar που με κέρδισε εν τέλη το εστιατόριο και το λιμάνι  

Ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας σας σε έναν τόσο ανταγωνιστικό χώρο;

Νομίζω πως μυστικά και άυλες συνταγές δεν υπάρχουν για την επιτυχία. Εμείς δίνουμε την αγάπη μας σε μια οικογενειακή επιχείρηση και είμαστε πάντα ανοιχτοί στις προκλήσεις και τον συναγωνισμό. Όλα είναι καλοδεχούμενα όταν είναι θεμιτά. Αγάπη, δουλειά, ευγένεια, εξυπηρέτηση και καλοί συνεργάτες. Αυτά είναι για μένα τα εργαλεία επιτυχίας.  

Πώς οραματίζεστε την επιχείρησή σας τα επόμενα χρόνια;

Σκοπός και στόχος μας είναι η ανοδική πορεία της επιχείρησης μας μέσα από ένα συνετό και ηθικό δρόμο εξέλιξης. Αφουγκραζόμαστε τον πελάτη και την τουριστική πορεία του νησιού και αυτά μας καθοδηγούν. Αγαπώ το νησί μου και σέβομαι τους ανθρώπους που μας επισκέπτονται. Έχω όρεξη και πολλά όνειρα. Όλα για εμένα είναι ανοιχτά και θα προσπαθώ για το καλύτερο.