"ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Περιγραφή και Λεπτομέρειες

Ο Σύλλογος Θεραπευτικής Κολύμβησης Ιππόκαμπος ιδρύθηκε το 2006.Είναι ενταγμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Παράλληλα, αποτελεί μέλος της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος καθώς και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Ατόμων Με Αναπηρίες. Οι θεραπευτική ομάδα αποτελείται από 14 πτυχιούχους Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής – Δραστηριότητας, Φυσικοθεραπευτές και Λογοθεραπευτή.

Λίγα λόγια για την Θεραπευτική Κολύμβηση, τους στόχους και το κοινό που απευθύνεται:

Η θεραπευτική δράση του νερού βασίζεται στις αρχές και στις ιδιότητές του, οι οποίες είναι η άνωση, η θερμότητα, η υδροστατική πίεση και η αντίσταση. Στη Θεραπευτική Κολύμβηση και στην Αποκατάσταση χρησιμοποιούνται οι θετικές επιδράσεις του νερού σε συνδυασμό με την παρέμβαση. Το εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης σχεδιάζεται σύμφωνα με την ατομική αξιολόγηση, τις ανάγκες και τους στόχους του κάθε ασκούμενου/ης. 

Επιπλέον, ο Σύλλογος Θεραπευτικής Κολύμβησης Ιππόκαμπος, σε συνεργασία με το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών A.S.L.T. Center, παρέχουν, αποκλειστικά, το πρόγραμμα λογοθεραπευτικής παρέμβασης μέσα στο νερόA.S.L.T. program.Το A.S.L.T. program, αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα λογοθεραπευτικής παρέμβασης μέσα στο νερό, για παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και κατ’ επέκταση για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές και γλωσσικά ελλείμματα, το οποίο έχει αποδεδειγμένα θεαματικά μεγαλύτερα αποτελέσματα και οφέλη συγκριτικά με τα κλασσικά λογοθεραπευτικά προγράμματα παρέμβασης, τα οποία λαμβάνουν χώρα σε αίθουσα