ΚΟΡΤΕ ΓΛΥΚΟΠΩΛΕΙΟΝ

Περιγραφή και Λεπτομέρειες

Κόρτε Γλυκοπωλείον με τα άπειρα λουλούδια στην πρόσοψη, που αποκλείεται να μην προσέξεις αν βρεθείς στη λεωφόρο Καλυβίων 114 στο Λαγονήσι.

Η ομάδα νέων του Κόρτε καταφέρνει πολύ καλά να συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο σε όλο το στήσιμο αλλά και τις γεύσεις του.

Η λέξη  “κόρτε” έχει μέσα της λίγη αγάπη, λίγη τσαχπινιά και αρκετό θάρρος, όπως ακριβώς και το νέο γλυκοπωλείο που ήρθε εδώ και λίγους μήνες στο Λαγονήσι και μαγεύει με τα φανταστικά γλυκά του!

Δεν είναι τυχαίο ότι το Πολίτικο είναι ο πρώτος λόγος για να κατευθυνθείς στη λεωφόρο Καλυβίων, και σίγουρα όχι ο μοναδικός. Η σπεσιαλιτέ του Κόρτε είναι μια διαφορετική εκδοχή του λατρεμένου εκμέκ που βγαίνει σε δύο εκδοχές: με βάση κανταΐφι ή τσουρέκι. Και στις δύο περιπτώσεις το σιρόπιασμα είναι τόσο όσο χρειάζεται για να υποδεχθεί τη βελούδινη κρέμα που αρωματίζεται διακριτικά με μαστίχα και βανίλια, ενώ το φρέσκο βούτυρο κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση. Η ελαφριά σαντιγί ολοκληρώνει το Πολίτικο γλυκό που σε κάνει να μένεις με ένα χαμόγελο ευτυχίας χαραγμένο στο πρόσωπο. …αρκεί μια μπουκιά να σε πείσει!

Μη παραλείψεις να δοκιμάσεις τη δική τους διαφορετική εκδοχή του Προφιτερόλ, το οποίο είναι με μους σοκολάτας γάλακτος με νότες κανιάκ, βελούδινη κρέμα πατισερί στη βάση που γεμίζει και τα χειροποίητα σουδάκια του, και για πιο έντονη γεύση της σοκολάτας έχουνε βάλει λίγη μπίτερ σοκολάτα.

Επιπλέον, αξίζει να δοκιμάσεις: Σοκολατόπιτα με μους σοκολάτας, Μιλφέιγ, Checeecake με φρούτα του δάσους, Cheesecake salted caramel, Banoffee, Κάστανο με παντεσπάνι σοκολάτας πουρέ και κρέμα κάστανο, Lemon – Pie, Cookies Oreo, Φυστίκι με ρίπλα φυστικιού.

Προτείνουμε ακόμη να προμηθευτείς τα εξής:

Το πολίτικο Τσουρέκι που μοσχοβολάει η Μαστίχα, το Μαχλέπι, το Κακουλέ. Τα Κέικ, στα οποία υπερέχει  το red velvet που ακολούθησε μια πολύχρονη προσπάθεια προς τη τελειοποίηση. Όπου από ένα απλό κέικ Βανίλιας με χρώμα, το φτάσανε σε μια πανδαισία γεύσεων από φρούτα του δάσους. Ακόμα θα βρεις κέικ με διάφορες γεύσεις όπως βανίλια-σοκολάτα, σοκολάτα, cookies oreo, bueno. Για όσους προσέχουν τη διατροφή τους το Κόρτε διαθέτει την vegan επιλογή του κέικ μήλου, αλλά και την επιλογή των κέικ χωρίς ζάχαρη.

Στο Κόρτε γλυκοπωλείον, μπορείς να βρεις

Γευστικά Μακαρόν τα οποία είναι με γαλλική συνταγή φτιαγμένα σε μοναδικά χρώματα, ποικιλία σε Πραλίνες και Σοκολατάκια.

Μη χάσεις ακόμη την ευκαιρία να δοκιμάσεις τα χειροποίητα Τρουφάκια με ανώτερης ποιότητας Βελγική σοκολάτα, σε γεύσεις που κάνουν τη διαφορά από τα συνηθισμένα.

Μην παραλείψεις να δροσιστείς με το χειροποίητο Gelato Παγωτό τους! Υπερέχουν οι γεύσεις Σοκολάτα domori 68%, το Φυστίκι και το Κανταΐφι.