MENDIS - ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Περιγραφή και Λεπτομέρειες

Η άνοιξη είναι πλέον εδώ για τα καλά και, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έρχεται στο προσκήνιο ένα κλασικό ερώτημα.

Πώς ν’ απαλλαχθούμε από το αιώνιο πρόβλημα της εποχικής αλλεργίας

Κόκκινα μάτια. Φτέρνισμα κάθε τρεις και λίγο. Μπούκωμα ή καταρροή. Κόπωση… Η άνοιξη μεσουρανεί, τα λουλούδια ανθίζουν, η φύση ντύνεται πολύχρωμα, και μαζί με το Μάη, έρχεται και ο ανεπιθύμητος επισκέπτης να μας χτυπήσει - και φέτος - την πόρτα…. Οι εποχικές αλλεργίες! Κι αναρωτιόμαστε, τι είναι τέλος πάντων ακριβώς αυτό που προκαλεί αυτή την πυροδότηση του ανοσοποιητικού, και δεν μας αφήνει να χαρούμε την άνοιξη.

Εντοπίζοντας το αίτιο

Αν θέλουμε να ανιχνεύσουμε τι προκαλεί την αλλεργική αντίδραση, αυτό μπορεί να γίνει και με κλασικές μεθόδους, και με εναλλακτικές. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε το γνωστό τεστ της επαφής ή έλεγχος με αιμοληψία. Η επαφή με ουσίες που μπορεί να προκαλούν αλλεργικά συμπτώματα μπορεί να γίνει είτε με τσίμπημα είτε με αυτοκόλλητο είτε ακόμη και με κατάποση αν πρόκειται για τρόφιμο. Οι εναλλακτικές μέθοδοι προσφέρουν ακόμη έναν τρόπο ανίχνευσης, που βασίζεται στην επαφή του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου του ανθρώπου με το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της εκάστοτε ουσίας. Αυτός ο τρόπος γίνεται συνήθως με τη χρήση συσκευής συχνοτήτων και έχει το πλεονέκτημα ότι είναι εντελώς ανώδυνος, ενώ, ανιχνεύοντας την ουσία ή το στοιχείο που μας ενοχλεί μπορούμε να ξέρουμε τι πρέπει να αποφεύγουμε στην καθημερινότητά μας

Αντιμετώπιση της αλλεργίας

Για να αντιμετωπίσουμε είτε τα συμπτώματα είτε την ίδια την αλλεργική αντίδραση έχουμε διάφορες επιλογές. Η κλασική μέθοδος συνήθως προτείνει την καταστολή του ανοσοποιητικού με τη χρήση φαρμάκων, όπως για παράδειγμα αντισταμινικά ή κορτιζόνη. Για να προχωρήσει σε μια εις βάθος θεραπεία, θα το κάνει κυρίως με κύκλους ενέσεων (ή εμβολίων σε άλλη μορφή), που έχουν σημαντικό κόστος, διαρκούν από 3 ως 5 χρόνια και χρειάζονται στην αρχή επισκέψεις στο γιατρό κάθε εβδομάδα. Αργότερα πιο σπάνιες, για συντήρηση.

Στην εναλλακτική μέθοδο έχουμε υγρά σκευάσματα (πόσιμα) που περιέχουν πολύ-πολύ αραιωμένες τις ουσίες που μας ενοχλούν, ώστε να γίνει σταδιακή εξοικείωση του σώματος με αυτές. Η διάρκεια της απευαισθητοποίησης εδώ διαρκεί το πολύ 2 με 2,5 χρόνια. Οι επισκέψεις γίνονται κάθε 3 εβδομάδες έως κάθε 1μιση μήνα.

Τα οφέλη της τεχνολογίας συχνοτήτων

Όποια επιλογή κι αν κάνουμε για την υγεία μας, είναι βεβαίως σεβαστή. Από κει και πέρα είναι καλό να γνωρίζουμε τι μας προσφέρει η σύγχρονη γνώση και τεχνολογία. Ειδικά στην εναλλακτική μέθοδο που αφορά στις αλλεργίες, έχουμε πολλαπλά οφέλη. Για παράδειγμα, είναι ανώδυνη και έχει μικρότερο κόστος συνολικά, καθώς δεν περιλαμβάνει ειδικές φαρμακοτεχνικές διαδικασίες. Αλλά το κυριότερο, είναι ότι θα εστιάσει και σε άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τη φυσική και ψυχοσυναισθηματική μας κατάσταση. 

Στόχος της λοιπόν είναι όχι απλώς να “εκπαιδεύσει” το ανοσοποιητικό απέναντι στις αλλεργίες αλλά να βελτιώσει την υγεία μας στο σύνολό της.