MY SMILE - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

Οδοντίατρος – Εμφυτευματολόγος

Περιγραφή και Λεπτομέρειες

Τα οδοντικά εμφυτεύματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην οδοντιατρική. Τι είναι, πώς εφαρμόζονται και τι προσφέρουν; Τις απαντήσεις μας τις δίνει ο οδοντίατρος – εμφυτευματολόγος Αλέξανδρος Παπασωτηρίου.

Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών;

Είναι μια επαναστατική μέθοδος που δίνει λύση στα προβλήματα που προκύπτουν όταν χάσουμε τα δόντια μας. Όπως τα φυσικά μας δόντια, έτσι και τα εμφυτεύματα αποτελούνται από τη ρίζα, η οποία είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο ( ένα από τα πλέον βιο-συμβατά υλικά), ενώ το ορατό μέρος του δοντιού κατασκευάζεται με αισθητικές πορσελάνες τελευταίας γενιάς.

Τι προσφέρει μια θεραπεία με εμφυτεύματα;

Τα εμφυτεύματα προσφέρουν πάνω απ’ όλα σιγουριά και αυτοπεποίθηση, καθώς ξένοιαστα μπορεί κάποιος να απολαύσει το αγαπημένο του φαγητό, να γελάσει και να μιλήσει χωρίς δισταγμό. Δεν αναπληρώνουμε απλώς τη φυσική λειτουργία και μασητική ικανότητα, αλλά επαναφέρουμε την αρμονία και την αισθητική του χαμόγελου, αλλά και ολόκληρου του προσώπου.

Πώς γίνεται μια εμφύτευση;

Μια σωστή εμφύτευση ξεκινά με τον σωστό προγραμματισμό! Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας εξελιγμένα συστήματα απεικόνισης της γνάθου σε τρεις διαστάσεις, ενώ με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορούμε να μελετήσουμε τα δεδομένα της γνάθου και να προγραμματίσουμε το κάθε μας βήμα με απόλυτη ακρίβεια.

Έτσι από πριν γνωρίζουμε πόσα και τι είδους εμφυτεύματα θα χρησιμοποιήσουμε, κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν θέλουμε να προσφέρουμε το “χαμόγελο της ίδιας ημέρας” – Smile Today.

Μια εμφύτευση με τον κλασικό τρόπο γίνεται σε δύο στάδια: στη πρώτη φάση γίνεται η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Στη συνέχεια θα πρέπει να δώσουμε ένα χρονικό διάστημα 3-4 μηνών ώσπου να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση. Στην δεύτερη φάση γίνεται η αποκάλυψη των εμφυτευμάτων και η κατασκευή της προσωρινή και στη συνέχεια της τελικής αποκατάστασης των δοντιών

Κάνατε λόγο για το χαμόγελο της ίδιας ημέρας – Smile Today. Τι είναι αυτό;

Είναι η τελευταία εξέλιξη στον τομέα των εμφυτευμάτων! Ικανοποιεί την επιθυμία μας για άμεσα, εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σε μια κλασική εμφύτευση θα πρέπει να περιμένει κανείς λίγους μήνες, ώσπου να ολοκληρωθεί η οστεο-ενσωμάτωση και να αποκτήσει τα μόνιμα, σταθερά δόντια. Με την μέθοδο Smile Today ( αν υπάρχουν βέβαια οι απαραίτητες προϋποθέσεις) μπορούμε την ίδια στιγμή, αμέσως μετά την εμφύτευση να τοποθετήσουμε σταθερά δόντια!

Πώς νοιώθουν οι άνθρωποι μετά από μια εμφύτευση;

Έπειτα από δύο δεκαετίες ενασχόλησης με τον τομέα των εμφυτευμάτων, είδα ότι είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο μια εμφύτευση μπορεί να τονώσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή μας. Τα εμφυτεύματα είναι ένας σύγχρονος, βιολογικός τρόπος για να αποκτήσουμε και πάλι σταθερά, φυσικά δόντια. Ίσως δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι με τα εμφυτεύματα ομορφαίνουμε όχι μόνο το χαμόγελο, αλλά και την ίδια μας τη ζωή!

Ευχαριστούμε τον κύριο Αλέξανδρο Παπασωτηρίου για τις πολύτιμες πληροφορίες.