ΠΑΣΙΦΑΗ

Κρητική Κουζίνα

Περιγραφή και Λεπτομέρειες

Η Πασιφάη ήταν βασίλισσα της Μινωικής Κρήτης και από το 2000 που άνοιξε το κρητικό παραδοσιακό μεζεδοπωλείο Πασιφάη είναι η βασίλισσα της κρητικής κουζίνας.  Όλα αυτά τα χρόνια το μυστικό των ιδιοκτητών, του Στέλιου και της Ειρήνης Τρουλάκη είναι η αγάπη για την μαγειρική και ο σεβασμός στον πελάτη και την κρητική παράδοση.

Εδώ θα δοκιμάσεις συνταγές από όλη την Κρήτη, ενώ όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι ολόφρεσκες από ντόπιους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζε­ται πολλά χρόνια η οικογένεια Τρουλάκη. Κάθε πιάτο φτιάχνεται την ώρα της παραγγελίας.

Ο κατάλογος του εστιατορίου αποτελεί ωδή στην κρητική κουζίνα. Γαμοπίλαφο, σφακιανό τσι­γαριαστό, κουνελάκι τσιγαριαστό, καπρικό (παραδοσιακή συνταγή ψημένο στα λεμονόφυλλα), ντολμαδάκια, κολοκυθοανθοί γεμιστοί, απάκι και χειροποίητα λουκάνικα είναι λίγα από τα εκλεκτά εδέσματα του μενού. Δοκίμασε ακόμη την κρητική καρμπονάρα που ονομάζεται «Μακαρούνια του Ντεληκανή» που είναι χειροποίητα μακαρούνια με απάκι και ανθόγαλο. Για επιδόρπιο δοκίμασε cheesecake με μυζήθρα Κρήτης.