ΣΑΒΒΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

Περιγραφή και Λεπτομέρειες

Ποιότητα και γεύση από το 1993. Η ιστορία ξεκινά το 1992 όταν η Ελένη Τσαλίδη και ο γιος της Σάββας Τσαλίδης υποδέχτηκαν στην Αθήνα την ξαδέλφη της Ελένης, Πελαγία, από τη Θεσσαλονίκη. Κάνοντας μια βόλτα στην οδό Πελασγίας στο Περιστέρι, τους προέτρεψε να νοικιάσουν το κατάστημα στο νούμερο 125 και παράλληλα να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να μάθουν την τέχνη της χειροποίητης πολίτικης μπουγάτσας στον “Σαρρή”. Έτσι κι έγινε. Όσο μητέρα και γιος μαθήτευαν στη Θεσσαλονίκη, ο πατέρας Ανέστης Τσαλίδης, οικοδόμος-σιδεράς στο επάγγελμα, έφτιαξε το μαγαζί, το οποίο και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1993.

Η απολαυστική γεύση της και η καινοτομία μας -να βλέπουν οι πελάτες μας το εργαστήριο μας την ώρα που δουλεύουμε- είναι οι λόγοι που η μπουγάτσα Σάββας γίνεται γνωστή σε όλη την Αθήνα. Η ζήτηση και η εξαιρετική γεύση είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του δεύτερου μαγαζιού στο Κερατσίνι κι αργότερα της εταιρείας παραγωγής φρέσκιας πολίτικης μπουγάτσας με έδρα το Χαϊδάρι. Στο εργαστήρι της εταιρείας παρασκευάζονται καθημερινά και διανέμονται φρέσκες μπουγάτσες με γέμιση τυρί ή κρέμα και πολλές λαχταριστές σφολιάτες, τυρόπιτα κουρού και πολλά ακόμη λαχταριστά είδη. Σήμερα η εταιρεία “Σάββας” μετρά 24 καταστήματα σε όλη την Αττική.

Ο δεύτερος γιος της Ελένης, ο Λάζαρος, διατηρεί το μαγαζί της Ηλιούπολης. Έναν υπέροχο χώρο όπου μπορείτε να απολαύσετε την χειροποίητη μπουγάτσα συνοδεία ροφημάτων της αρεσκείας σας. Μία επίσκεψη από κοντά θα σας πείσει για την μοναδικότητα της γεύσης και την εξαιρετική ποιότητα της παραδοσιακής χειροποίητης μπουγάτσας “Σάββας”.